Главная » 2013 » Сентябрь » 18 » вороба Паркінсона – професійний вирок боксерові
5:11 PM
вороба Паркінсона – професійний вирок боксерові
Хвороба Паркінсона – професійний вирок боксерові

З наближенням виборів 2015 року мас-медіа все більше рясніють резонансними та навіть сенсаційними повідомленнями, й вже на перший погляд розумієш, що темпи обговорення політичного майбутнього України, в контексті підготовки до виборчих процесів, набирають шалених обертів.

fdf

Не обійшли інформаційні процеси і Віталія Кличка, який став героєм перших шпальт засобів масової інформації під знаком «зняття з президентських виборів» через недотримання політиком норми щодо постійного проживання в Україні. І ось ще одну сенсаційну новину поширили вітчизняні мас-медіа, а точніше сказати, розкопали попередні медичні таємниці боксера Віталія Кличка, які, хто знає, як можуть вплинути на подальшу долю спортсмена та політика.
Вперше, відкрито, тема хвороби Віталія Кличка підіймалася в червні 2011 року, коли суд німецького міста Ессена відхилив позов Віталія Кличка до місцевої газети «RoteFahne», яка повідомила про перебування боксера на обстеженні в Університетській клініці Ессена. Автор матеріалу стверджував, що Віталій Кличко проходить курс лікування в клініці нейрохірургії, яка є структурним підрозділом Університетської клініки з приводу хвороби Паркінсона, раніше діагнозтованою у нього керівником клініки професором Шурі.
У суді пан Шурі підтвердив перебування Віталія Кличка в клініці, але, за клопотанням адвокатів боксера, питання про діагноз було зняте, як таке, що представляє лікарську таємницю. До того ж, викликаний як свідок керівник клініки неврології професор Діннер також підтвердив, що він запрошувався професором Шурі для участі в консиліумі з приводу лікування Віталія Кличка та те, що він є експертом з хвороби Паркінсона.
Цікаво, що рішенням німецького суду, позов Віталія Кличка був відхилений. Мотивуючи своє рішення, суддя Хоффнер послався на практику європейського суду з прав людини, згідно якого для публічних особистостей і політиків межі поняття «особисте життя» та «персональна інформація» істотно розширюються. Рішення німецької Феміди констатувало, що дії газети «RoteFahne», яка опублікувала окремий факт з життя публічної людини не можуть бути кваліфіковані, як такі, що виходять за рамки закону.
Протягом 2011-2012 років іноземні мас-медіа, ще досить активно обговорювали фізичний стан Віталія Кличка, посилаючись на коментарі провідних медиків Ізраїлю, Німеччини, США. Так, завідуючий ізраїльським центром порушення рухових функцій та хвороби Паркінсона Йонатан Деген навіть рекомендував Віталію Кличку терміново завершити спортивну кар’єру. В інтерв’ю журналістам він зазначив: «Мені здається, що 40-років – це той прекрасний вік, коли Віталію вже небезпечно продовжувати заняття боксом. Він повинен негайно припинити бокс… Під час бою з Адамеком та на прес-конференції після бою, я як спеціаліст звернув увагу на рухи Віталія. Зауважте, він володів повною перевагою, але так і не зміг нанести жодного нокаутуючого акцентованого удару по беззахисному супротивникові. Йому було просто важко скоординувати своє тіло… Хтось говорить про погану ударну техніку Віталія, але я стверджую однозначно – це неврологія. Давайте згадаємо його прекрасні бої з Льюісом і Джонсоном – невже він розучився битися? Погляньте також на манеру мови Віталія, і порівняйте з записом прес-конференції перед боєм. Різниця в поведінці вельми значна… Я вивчав це питання достатньо довго, та можу зробити висновок, що після багатьох років, проведених на ринзі, у багатьох з’являються так звані транзисторні порушення, які можуть бути провісниками прогресуючої енцефалопатії…».
Тепер не дивною виглядає новина, що Віталій Кличко все ж таки прислухався до численних порад медиків та вже намагається домовитися про відстрочку бою з відстоювання титулу чемпіона миру за версією WBC, який має відбутися до кінця цього року. І чи відбудеться він взагалі, враховуючи серйозні розлади в здоров’ї боксера. Кличко усвідомлює, що напередодні виборів інформація про хворобу зіграє проти нього та розуміє і те, що подальше замовчування та невизнання хвороби, і як наслідок нелікування, врешті-решт може призвести до серйозних наслідків. Отож, Віталій Кличко наразі стоїть перед вибором, або лікуватися та цим визнати свої проблеми зі здоров’ям або дотягнути до виборів 2015 року та взяти в них участь. Що ж важливіше для Віталія, політика, чи власне здоров’я?
Дізнаємось незабаром.

http://cjour.net/post/61560133156

Просмотров: 371 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: