Главная » 2013 » Декабрь » 16 » Кличко заснув на зустрічі з Маккейном
2:32 PM
Кличко заснув на зустрічі з Маккейном

Кличко заснув на зустрічі з Маккейном

 

Член Сенату Сполучених Штатів Америки Джон Маккейн або просто ще один американський друг Віталія Кличка – Джоні, приїхав до нього в гості на Майдан Незалежності, та заодно й познайомився з іншими опозиційними лідерами, яких чомусь не згадав, або зробив вигляд.

 Зустріч відбулася у Будинку профсоюзів на одному з верхніх поверхів 14 грудня 2013 року. На зустрічі були присутніми з одного боку, лідери опозиційних сил від ВО «Батьківщина» – Арсеній Яценюк, ВО «Свобода» – Олег Тягнибок та фракції «УДАР» – Віталій Кличко, і з іншого – сам Джон Маккейн. На початку зустрічі вийшла досить парадоксальна та комічна ситуація – член сенату США привітався з В.Кличком, а на Тягнибока та Яценюка, низенький, але гордий американець, уваги не звернув. Хоча, через кілька секунд, таке незручне становище для своїх колег усунув лідер фракції «УДАР» В.Кличко, представивши своїх опозиційних друзів Маккейну. Останній, звичайно ж вибачився, та пояснив

 це тим, що одразу подумав, що це тілоохоронці Віталія Кличка.

 Це ж треба, як Тягнибок, а особливо Яценюк увійшли в образ «вишибал», мабуть отримували занадто багато оплесків на сцені, і їх відчуття власної гідності зашкалило настільки, що навіть вилізло зовні. До цього ж, Яценюк був досить неголеним на підборідді та занадто поголеним на маківці, що придавало йому більшої агресивності, проте меншої охайності. А Тягнибок, занюхавшись копченим майданівським димом з бочок для обігріву, дивився на американця такими виряченими очима, немов на інопланетянина, хоча, можливо – це через незнання англійської, на відміну від Кличка та Яценюка. Із зрозумілих причин, Тягнибок не міг нічого повідомити американцю, а тим більше, зрозуміти його, тому на зібранні він був лише «за компанію». Першим слово взяв Кличко і доніс американцю наступну репліку: «зараз державі конче потрібна всебічна підтримка друзів України із закордону, при цьому, лише моральної підтримки – недостатньо. Потрібні дії і тиск на владу, які б зробили неможливим використання сили проти мирних демонстрантів. Саме тому, ми закликаємо Уряд США ввести персональні санкції у відношенні до посадових осіб, котрі винні у використанні сили проти мирних демонстрантів».

 Потім, з сенатором тренувався розмовляти англійською мовою Арсеній Яценюк. Розмова була настільки монотонною, що В.Кличко почав «клювати носом» і на мить навіть захропів. Було видно, що і Маккейну стало нудно, тому він взяв ініціативу у свої руки, відійшов від опозиціонерів, став біля вікна і слухав концерт «Океану Ельзи», а потім дістав смартфон і фотографував з висоти натовп, щоб потім викласти в «Інтсаграм» та хвалитися перед родичами та колегами зі штатів.

 В результаті зустрічі стало зрозумілим, що Яценюк та Тягнибок відчували себе на ній п’ятими колесами, а Кличко, прихід до якого і було основною метою Маккейна – ще й заснув. Це дуже образило інтелігентного американця. Добре, що надворі було весело, та йому було на що відволіктися… Велике здивування також виникло і в журналістів на те, що Маккейн не знає а ні Яценюка, а ні Тягнибока. Цікаво, а тепер він їх запам’ятав, чи наступного разу знову переплутає їх з тілоохоронцямиа бо обслуговуючим персоналом?

 Кінець зустрічі був класичним для американського політика – посмішки, фотографування, обіцянки реальної допомоги від дядечка Сема. Цікаво, чи він сказав це щиро, адже, Маккейн знаменитий своїм злопам’ятством, бо як кажуть: «найгірший злочин, який можна вчинити по відношенню до людей – це не ненавидіти їх, а відноситися до них байдуже. В цьому і є суть нелюдяності».

Іван Ватрів, "Громадський журналіст”

Просмотров: 309 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: