Главная » 2013 » Ноябрь » 9 » Жужа Тимошенко повчає Держдепартамент США
11:24 AM
Жужа Тимошенко повчає Держдепартамент США

Жужа Тимошенко повчає Держдепартамент США

 

Напередодні дочці Юлії Тимошенко Євгенії вдалось вкотре затуманити голови представникам Держдепартаменту США і провести таку необхідну для сім’ї Тимошенків закриту зустріч.

Саме «за закритими дверима» Жужа палко переконувала своїх співрозмовників у необхідності координації зусиль європейських та американських дипломатів щодо необхідності відпрацювання та проведення однієї лінії поведінки з метою посилення тиску на представників української влади у контексті часткового помилування засудженої Ю.Тимошенко.

Більш того, Женя Тимошенко, на правах представника ув’язненої, застерегла іноземних політиків від участі у дискусіях стосовно деталей легалізації законодавчого врегулювання виїзду за кордон засуджених осіб, порадивши їм під час коментарів і зустрічей використовувати аналогію помилування Ю.Луценка.

Проте, як зазначають самі іноземні представники, Україна у геополітичному значені є «надто цінним трофеєм» для Російської Федерації, а тому ситуація із підписанням Угоди про Асоціацію є важливішою та актуальнішою за постійну конфронтацію з українською владою за принципом «не підпишемо, якщо не звільните Юлю». Таким чином, питання щодо пошуку будь-яких шляхів звільнення засудженої Ю.Тимошенко відійшло для дипломатів на другий план.

Неприйнятним для представників Держдепартаменту США, як стверджують в їх оточенні, є саме акцентування їхньої уваги до особи екс-прем’єр-міністра та зловживання з боку дочки Євгенії довірою та часом дипломатів, яка намагається маніпулювати політиками, щоб домогтися «під соусом підписання Угоди» примусового звільнення  Тимошенко.

Іншим переконливим і водночас критичним для Євгенії фактом стала інформація про те, що А.Яценюк та О.Семерак провели аналогічну зустріч з представниками європейського політикуму, а саме: Мактін Калланан (голова Групи Європейських консерваторів та реформаторів), Павел Коваль (голова делегації Європей1ського парламенту в Комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна), Чарльз Таннок (координатор з питань міжнародних відносин Групи Європейських консерваторів та реформаторів), Ричард Чарнецькі (заступник голови Парламентської асамблеї «Євронест»), Адам Біелан (координатор з итань внутрішнього ринку Групи Європейських консерваторів та реформаторів), Френк Барретт (генеральний секретар Групи Європейських консерваторів та реформаторів). У ході цієї зустрічі було досягнуто домовленість щодо зупинки розгляду питання про звільнення засудженої Ю.Тимошенко та акцентуванні уваги на підписані Угоди про Асоціацію.

Останнім «цвяхом в кришку гробу» для Є.Тимошенко стала вимога представників Держдепартаменту США про подальше ведення перемовин виключно через довірених осіб дипломатів, оскільки така вузькопрофільна і несуттєва на даному етапі проблема, як відбування Юлією Тимошенко покарання, є тільки відволікаючим моментом і не сприяє конструктивному вирішенню інших важливих міжнародних питань.

Коротко підсумовуючи, варто зазначити, що міжнародні відносини України останні два роки обертаються по орбіті навколо Тимошенко і її ув’язнення, жодним чином не сприяючи конструктивному діалогу. Обурює при цьому те, що «питання Тимошенко» є просто прикриттям для опозиції, сама ж Жужа, маніпулюючи політичними протиріччями, привселюдно називає Україну трофеєм або для ЄС, або ж для Росії, тим самим застосовуючи вибірковість акцентів в залежності від сторони-співрозмовника і виключно власних сімейних інтересів.

Просмотров: 416 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: