Главная » 2014 » Февраль » 11 » НДІ США ПРОВОДИТЬ КАСТИНГ НОВИХ ОБЛИЧ УКРАЇНСЬКОЇ ОПОЗИЦІЇ
11:39 AM
НДІ США ПРОВОДИТЬ КАСТИНГ НОВИХ ОБЛИЧ УКРАЇНСЬКОЇ ОПОЗИЦІЇ

НДІ США ПРОВОДИТЬ КАСТИНГ НОВИХ ОБЛИЧ УКРАЇНСЬКОЇ ОПОЗИЦІЇ

 

Лідерам української опозиції вистачило два місяці, щоб розчарувати Майдан та пересічного українця. Своєю нерішучістю і нездатністю вести людей за собою вони майже нанівець звели перспективи опозиції на президентських виборах. Навіть колишній президент Польщі Лех Валенса висловив думку, що Янукович здатен перемогти будь кого з опозиціонерів у разі проведення дострокових виборів Президента України.

Цю тенденцію вчасно зрозуміли за океаном. До останнього часу Кличко з Льовочкіним та Яценюк були політичною базою, на яку спиралися США в Україні. Політики вони слухняні і готові працювати за планами, напрацьованими в Білому домі. Однак одна лише слухняність не змогла стати запорукою успішного проведення революції. Кличко з Яценюком за манерою прийняття рішень дуже схожі на Ющенка, який без рушійної сили в особі Юлії Тимошенко навряд чи досяг би успіху у 2004 році.

США до початку Євромайдану масовано тиснули на українську владу, щоб та випустила Тимошенко. Але вже після початку масових акцій в центрі Києва американці та Європа на два місяці повністю забули про Тимошенко. За цей період не пролунало жодної заяви з приводу засудженої екс-прем’єрки. США сподівалися, що опозиція впорається і без Тимошенко, однак революція захлинулася. Потрібна нова кров, нові лідери. І на початку лютого знову залунала риторика заходу на тему: «звільнити Юлю».

Розуміючи, що звільнення Тимошенко є малоймовірним, США почали пошук нових лідерів Євромайдану. Кличко і Яценюк вже не поза грою, вони дискредитували себе, а рейтинг впав майже вдвічі. Пошуком нових лідерів, які спроможні реалізовувати проактивну позицію, зайнялось представництво Національного демократичного інституту міжнародних відносин США. В його списку вже кілька десятків прізвищ з громадського активу Євромайдану. Першими стоять В’ятрович, Гопко та Ширенбеєв. Ці люди розглядаються як лідери руху спротиву на період майбутніх виборів. Та до політичних лідерів їм дуже далеко, а вибори вже не за горами.

Можна зробити цілком реальне припущення, що США розраховують на повернення України до парламентсько-президентської республіки, де посада Президента не матиме особливої ваги. І саме тому американці відмовились підтримувати політиків, які не в змозі конкурувати з Януковичем на президентських перегонах. Їм потрібні нові обличчя, які здатні потрапити в парламент і привести з собою якомога більше надійних «демократизаторів».

Леонтій Дробінко

 

 

Просмотров: 366 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: