Главная » 2014 » Февраль » 12 » БИТВА ЗА КОНТРОЛЬ ЗАГОНІВ «САМООБОРОНИ» ТРИВАЄ
12:01 PM
БИТВА ЗА КОНТРОЛЬ ЗАГОНІВ «САМООБОРОНИ» ТРИВАЄ

БИТВА ЗА КОНТРОЛЬ ЗАГОНІВ «САМООБОРОНИ» ТРИВАЄ

 

Майдан самообороняється. На останньому Віче оголосили про всеукраїнську мобілізацію. Штаб спротиву довірив «почесну місію» формування загонів Самооборони нардепу від «Батьківщини» Андрію Парубію. Допомагає коменданту всея Майдану самооборонятися інший нардеп від «Батьківщини» - Сергій Пашинський. Таким чином, «силовики» опинилися у підпорядкуванні «Батьківщини». За словами Парубія, наразі в системі Самооборони на Майдані 5 тисяч чоловік. А всього по Україні – 12,5 тисяч.

Фактично під промовисто-завуальованою назвою Самооборона йде процес створення війська, а Парубій з Пашинським активно набирають новобранців до його загонів.

«УДАР» та «Свобода» вкрай незадоволені такою «силовою» політикою. Вони чудово усвідомлюють переваги, які надає Самооборона – умови диктує той у кого сила. Адже за політичною формулою сила прямопропорційна владі.

Як не парадоксально звучить, але наразі Кличко виявився «найслабшим», адже він один з лідерів не має підконтрольних загонів «силовиків». У Тягнибока хоча б є «бойові» сотні, а у нього лише bodyguards. Розуміючи своє «невиграшне» положення Віталій Володимирович вирішив поборотися за контроль над загонами Самооборони та переорієнтувати їх на себе. Так під час недільного Віче Кличко та його команда активно закликали звертатись всіх бажаючих до вступу в загони самооборони до представників їх партії. На сайті «УДАРу» також з’явилося оголошення відповідного змісту.

В свою чергу, Парубій і Пашинський критично відреагували на такі заяви. Мовляв вказані загони є позапартійними структурами та підконтрольні лише Штабу національного спротиву, а спроби представників окремих політичних структур їх підпорядкувати є неприпустимими. В такий спосіб вони дали зрозуміти, що розпочали власну гру. В такому випадку, Яценюку також не слід розслаблятися, адже з огляду на те, що Парубій і Пашинський приватизували Самооборону, його запросто можуть усунути за периметр Майдану як «неугодного».

Через невдалу спробу Кличка всунути свого носа у формування бойових загонів над «УДАРівцями» нависла загроза того, що їх і далі будуть бити і ґвалтувати на Майданах і у Києві, і у регіонах.

Чого доброго захищатися треба буде і пересічним громадянам. Адже відомі непоодинокі випадки, коли «бійці» Самооборони чинили самосуди та розправи над «випадковими перехожими», які були на їх думку підозрілими.

Доречи, слід пам’ятати, що за такий «силовий бєспрєдєл» передбачена кримінальна відповідальність. Але ж, я відомо, декому закон неписаний.

Юрій Гольденберг «Инцидент»

Просмотров: 406 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: