Главная » 2014 » Январь » 28 » ЗБРОЯ “МИРНОГО” МАЙДАНУ
12:57 PM
ЗБРОЯ “МИРНОГО” МАЙДАНУ

ЗБРОЯ "МИРНОГО” МАЙДАНУ

 

Майдан демонструє силу, проте нажаль далеко не мирного протесту. 19 січня розпочався інший вимір Майдану. Цього дня радикально настроєні учасники Євромайдану спровокували штурм «Беркутівців» на вулиці Грушевського в Києві. Саме з тих пір на Майдані як на війні – відбуваються постійні сутички майданівців і міліції. На превеликий жаль є жертви, «точна» кількість варіюється.

«Непосвячені» прихильники на кожному кроці кричать про мирних мітингувальників, обурюючись діями «Беркутівців», які пішли проти неозброєного народу, застосувавши до демонстрантів свої спецзасоби. Вони не бажаючи навіть чути про те, що це сталося не з вини правоохоронців. 

Проте як видно з численних кадрів поняття неозброєності мітингувальників під великим питанням. Мирні демонстранти виявилися аж занадто підготовленими до проведення бойових дій. Арсенал озброєння вражає. Не озброєним оком видно, що попри численні заяви про мирну акцію, без систематичної та ретельної підготовки тут не обійшлося. 

У правоохоронців спочатку летіли підручні засоби – камні та фаєри. Пізніше в хід пішли коктейлі Молотова. Звідки у мирних демонстрантів з’явилися пляшки з самозапальною рідиною? Згодом до «простих» коктейлів почали додавати хімічну речовину, що спричиняє особливо небезпечні хімічні опіки. 

Про бруківку на Грушевського досить згадувати – пішла як снаряди для саморобних катапульт. Крім різнокаліберних рогаток в руках у «миротворців» також були помічені досить популярні в часи Середньовіччя луки зі стрілами. Погодьтеся, арсенал вражаючий, так сказати – на різні уподобання. 

Про кийки з металевими наконечниками, бити та інші пристосування цієї категорії, які так відразу і не ідентифікуєш, годі й казати.

Але це далеко не все на що виявилися здатні майданівські миротворці. На жаль, гонка на озброєння на цьому не закінчилася. Досить популярною на Майдані є страйкболівська «пневматика». Стрільба з якої ведеться пластмасовими кульками калібру 6 мм та вагою від 0.12 до 0.43 г. Очі берегти треба тільки так. 

Зустрічається на Майдані і «травматика», яка як правило, перероблена з бойової. Найпопулярніший ствол – пістолет Макарова. Хоча «травматика» і відноситься до зброї несмертельної дії, але синяків наставити та покалічити може добряче.

Тож казочка, про те, що майданівці неозброєні, яку вони роповідають на камери виявилася брехливою байкою, спрямованою на посилення істерії в суспільстві.

Провокатори «Правого сектору» зробивши свою страшну справу – вдало щезли з місця злочину, довівши народ до крайнощів та приблизивши до громадянської війни. Залишається сподіватися лише на проблиски здорового глузду та людяності.

Юрій Гольденберг

 

 

Просмотров: 393 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: