Главная » 2014 » Февраль » 11 » Закон про «люстрацію», або як «Свобода» планує підбирати кадри
12:01 PM
Закон про «люстрацію», або як «Свобода» планує підбирати кадри

Закон про «люстрацію», або як «Свобода» планує підбирати кадри

 

Люстрація, або очищення суспільства у вигляді т.зв. заборони діячам високого рангу, які скомпрометували себе, протягом певного часу, або пожиттєво, займати посади в державному апараті, балотуватись в представницькі органи, бути суддями і т.д. Ми спробували розібратись, що значить «люстрація» у законопроекті запропонованому представниками ВО «Свобода», який найближчим часом може з’явитись у парламенті. Але відразу по-порядку.

Текст законопроекту «про люстрацію», «свободівці», довірили розробляти нікому іншому, як лютому борцю з усім, що нагадує часи комунізму, Борису Чикулаю, який вже встиг прославитись за кордоном фашистськими методами боротьби з т.зв. «совєтами». За задумом «Свободи», даний законопроект, має виступити т.зв. «фільтром», який, нібито, очистить всі органи влади та правоохоронні структури від працівників пов’язаних з т.зв. «організованою злочинною» системою ідеологічних і карних структур СССР, до яких відносяться КПСС, ВЛКСМ та КДБ. 

Проаналізувавши текст законопроекту, яким з нами поділились не байдужі представники «Свободи», можна зробити висновок про повну психічну неврівноваженість її автора та депутатів, які намагатимуться прийняти закон у Раді.

Судіть самі (цитуємо окремі статті закону). Так, відповідно до ст. 1 закону, його метою є «забезпечення умови стратегічної заміни кадрів усіх гілок влади, державних інституцій для демонтажу тоталітарної системи, котра дісталась у спадок комуністичного СРСР», а також «захист держави від повернення на відповідальні посади громадян, котрі у минулому сприяли функціонуванню тоталітарного режиму»… Або ось ще краще, – статті 3 (Першочергові інституції, котрі потребують захисту) та 4 (Процедура кадрового захисту інституцій), відповідно до яких особам, які працювали, або мають таких родичів,що працювали до 1992 року в органах комуністичної влади, заборонено займати будь-які посади починаючи від ВР, міністерств та відомств, ЗС України до творчих та професійних спілок України.

Це тільки вдуматись потрібно – виходить більшість населення країни, не мають права займатись будь-якою суспільною та політичною діяльністю тільки за те, що в часи СССР входили до комуністичної партії, або ще гірше - були піонерами… Це що, фашистський відбір до керівних посад?! Тоді, як бути з Іриною Фаріон, яка будучи заклятою анти-комуністкою, свого часу була членом КПРС. Або ще краще – з лідером «Свободи» Олегом Тягнибоком, батько якого, окрім того, що був заслуженим лікарем збірної СРСР, так ще й приймав активну участь у роботі компартії.

Виходить й ветеранам Великої Вітчизняної Війни, які боролись з фашизмом й нашу свободу не потрібно платити пенсії, бо вони бачте – вороги народу, які захищали не нас, а комуністичну владу…

Але є ще один варіант, чому Тягнибок разом з Фаріон та іншими «свободівцями» беруть активну участь в житті країни. Вони, відповідно до статті 7 законопроекту (Добровільне зізнання, каяття, співпраця), добровільно зізнались у своїх подвигах та покаялись. А щоб загладити провину – співпрацювали з радикалами у викритті засекреченої інформації та громадян, які співпрацювали з комуністами, й отримали за це винагороду…

Одним словом – якщо «свободівці» протягнуть у ВР «люстрацію», нам з вами варто чекати відкритих зачисток, як свого часу в фашистській Німеччині. Гестапо йде – «Свобода» рулить, а нам діватись нікуди, бо бачили очі, коли ставили галочку у бюлетені навпроти «Свободи», кого обирають до влади! 

Іван Ватрів, "Громадський журналіст

 

Просмотров: 368 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: