Главная » 2014 » Январь » 15 » Віталій Кличко – єдиний кандидат! Яценюк і Тягнибок – в істериці…
12:14 PM
Віталій Кличко – єдиний кандидат! Яценюк і Тягнибок – в істериці…

Віталій Кличко – єдиний кандидат! Яценюк і Тягнибок – в істериці…

 

Нещодавно на шпальтах українських мас-медіа з’явилась інформація про те, що 11 січня п.р., пройшла спеціальна нарада об’єднаної опозиції, на якій обговорювалася тема висунення єдиного кандидата. Згідно попереднього рішення найбільші шанси прийняти участь у президентській гонці має Віталій Кличко, оскільки проведені партією «УДАР» опитування вказують, що його рейтинги значно перевищують рейтинги лідерів «Батьківщини» та «Свободи».

Перспективи т.з. «прольоту» з президентством вкрай не задовольнили Яценюка та Тягнибока, але вони не були готові аргументовано відстояти свою позиції та обґрунтувати можливість перемоги своїх кандидатур у президентських виборах. Оскільки пропозиція Кличка з проведення цієї наради була несподіваною. Єдине що змогли «вибити» Тягнибок та Яценюк «маневр з Тимошенко», яка ніби є першім кандидатом від «об’єднаної опозиції», а Кличко допоміжним.

Експерт Кость Бондаренко коментуючи цю ситуацію повідомив, що лідер фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк буде робити усе, щоб Віталій Кличко не став єдиним кандидатом від опозиції на виборах президента.
           «Для нього (Яценюка) дуже важливо не допустити Віталія Кличка в єдині кандидати. У них є взаємна ревність. У Кличка рейтинг майже вдвічі вищий ніж у Яценюка і тому Яценюк пропонуватиме щось, що позбавить можливості висуватися Кличку. Ми вже бачили як представники "Батьківщини” вносили поправки в законодавство, які могли б обмежити право Віталія Кличка балотуватися в президенти. Я не думаю, що це було випадковістю», - сказав Бондаренко.

На його думку, Яценюк до кінця буде підтримувати кандидатуру Тимошенко.

«Яценюк може на Майдані оголосити єдиним кандидатом Юлію Тимошенко. Це може бути такий хитрий хід спрямований на нейтралізацію Кличка. Яценюк всюди говорить, що Конституція не забороняє Тимошенко і взагалі людині, яка сидить у в’язниці, балотуватися в президенти»

Втім, кандидатура Кличка має ряд недоліків, які також можуть бути використані Тягнибоком та Яценюком для усунення «боксера». Зокрема - реальний ризик зняття Кличка з виборів під простим і абсолютно законним - приводом його непроживання на території України останні роки та не визначеність з його громадянством.

Виходить персона Тимошенко знову стала між головними опозиціонерами. З одногу боку Кличко, якому вигідне продовження її ув’язнення, для задоволення своїх президентських амбіцій. З іншого Тягнибок та Яценюк, які використовують її ім’я для затягування часу і створення контрнаступу на «боксера» для протягування своїх кандидатур.

Така ситуація може принести нам появу нових «скелетів» у шафах головних опозиціонерів, які вони відкриють народу воюючи один з одним.

Іван Ватрів, "Громадський журналіст

Просмотров: 270 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: