Главная » 2014 » Январь » 31 » Вандали і мародери або «мирні» мітингувальники
11:49 AM
Вандали і мародери або «мирні» мітингувальники

Вандали і мародери або «мирні» мітингувальники

 

Вандалізму та мародерству т.зв. «євроінтеграторів», які вжве другий місяць окуповують центр української столиці, немає меж. В засобах масової інформації одноразово згадувалось, що після рейдерських захоплень мітингувальниками адміністративних приміщень КМДА, будинку профспілок, Жовтневого палацу тощо, з них обов’язково зникали цінні речі та техніка. Не оминула цю участь й будівлю Інституту історії України, який розташований по вулиці Грушевського, 4.

Як повідомив нам директор Інституту Валерій Смолій, в ніч з 19 на 20 січня цього року, до приміщення Інституту увірвались, нібито, працівники медичної служби «Євромайдану», які у наказовій формі висловили бажання влаштувати в середині будівлі пункт надання допомоги постраждалим в бійках людям. Зайнявши хол Інституту, окупанти виставили перед входом до приміщення активістів «Євромайдану» із щитами в масках та шоломах, які впускають охочих пройти до середини будівлі лише при наявності документів, які посвідчують особу.

Цікавим залишився той факт, що вже наступного дня після окупації, керівництво Інституту помітило в середині приміщення розбиті шибки та недостачу побутової та комп’ютерної техніки. Як вияснилось згодом, невідомі мародери, в ніч коли розпочалося протистояння та масові безлади, по пожежній драбині піднялись на дах установи та пересуваючись по ньому розбили вікно, що вело до технічного поверху. В подальшому, зловмисниками, були вибиті металеві двері, що відокремлюють технічний поверх від сходової клітки, які ведуть до приміщень Інституту, в якому між іншим також розташовані кабінети шести наукових установ Національної академії наук України та які ще не підрахували збитки від євромародерів. Також, вандалами під час проникнення на територію Інституту, зокрема до внутрішнього двору, було вщент знищено приватний автомобіль марки ВАЗ-2101. Як зазначив пан Смолій, єдино, що залишили після себе мародери так це повний гармидер, зарядний пристрій до мобільного телефону, тарілку із свіжим євро-бутербродом та теплу рукавичку.

Ось таких ми з вами маємо євроінтеграторів, які на шляху до Європи встигають не тільки воювати з представниками влади та правоохоронних органів, а й злочинним шляхом набивати свої кишені державним та приватним майном. Цікаво, а чи потрібні ми Європі, з такими мародерами та вандалами, які, після грабунку та руйнувань України, обов’язково переключаться на інші країни світу…

Іван Ватрів, "Громадський журналіст

 

Просмотров: 359 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: