Главная » 2014 » Январь » 10 » В ЦЕНТРІ КИЄВА РІЗКО ПІДНЯВСЯ РІВЕНЬ РАДІАЦІЇ
3:37 PM
В ЦЕНТРІ КИЄВА РІЗКО ПІДНЯВСЯ РІВЕНЬ РАДІАЦІЇ

В ЦЕНТРІ КИЄВА РІЗКО ПІДНЯВСЯ РІВЕНЬ РАДІАЦІЇ

 

За півтора місяці опозиційного «стояння» Майдан «згасає» як в прямому так і в переносному сенсі цього слова. В прямому, бо майданівці розчарувалися від такої «активної» бездіяльності опозиційних поводирів та почали поступово розходитися. В переносному, бо майданівці померзли, адже на календарі січень місяць.

І хоча, як-то кажуть, у природи немає поганої погоди, проте півтора місяці під дощем та снігом таки даються взнаки. Померзли навіть найактивніші. «Стратегічний» запас дров давно закінчився. Грітися ніде. Бочки для обігріву та польові кухні для приготування гарячої їжі функціонують зі значними перебоями. Майдан нагально потребує дрова.

Наразі в хід пішли Чорнобильські ліси. Але ж за 28 років в них накопичилося стільки радіації, що перевірка дров з Чорнобильської зони показала перевищення в них вмісту радіації в 15 разів від допустимої норми. А їх же палять в самісінькому центрі столиці. Чим обернуться для киян такі опозиційні багаття в подальшому невідомо? Наразі відомо, що в центрі Києва дозиметри зашкалюють від радіації.

Загальновідомий той факт, що радіоактивні частки мають властивість осідати та накопичуватися будь-де та будь на чому? За висновками експертів, на Майдані необхідно проводити дезактивацію і чим скоріше, тим краще. Проте в плани опозиційників не входить проведення таких заходів, оскільки їх зовсім не турбує здоров’я українців. Тож Чорнобильські дрова й надалі продовжуть горіти в центрі столиці, забруднюючи прилеглі квартали та осідаючи в легенях киян.

Якщо так піде і далі, то такі опозиційні походи за дровами в зону відчуження можуть обернутися екологічною загрозою, а зона Майдану Незалежності в центрі Києва ризикує перетворитися на Зону Відчуження в центрі Європи.

Катерина Журавльова, "MEGANEWS

Просмотров: 345 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: