Главная » 2014 » Февраль » 17 » «УДАР» СТВОРЮЄ ВЛАСНІ БОЙОВІ ЗАГОНИ САМООБОРОНИ
11:45 AM
«УДАР» СТВОРЮЄ ВЛАСНІ БОЙОВІ ЗАГОНИ САМООБОРОНИ

«УДАР» СТВОРЮЄ ВЛАСНІ БОЙОВІ ЗАГОНИ САМООБОРОНИ

 

Останні дні на вулиці Грушевського панує перемир’я. Представники найрадикальнішого українського об’єднання «Правий сектор» вже відступили від безглуздого протистояння та погодилися звільнити вулицю.

Ситуація, яка проходила впродовж січня цього року, в центрі столиці України показала всім хто на що здатний, з боку влади – витримка та небажання застосування силових методів у вирішенні проблем, з боку представників опозиції – здатність вдаватися до будь яких дій заради узурпації влади. Зрозуміло, що після такого кожний зробив для себе певні висновки.

Особливо близько ці події були сприйняті керівництвом партії «УДАР», яка порівняно з іншими опозиційними партіями існує на багато менше, не була підготовлена до фізичних протистоянь і не мала потрібних людей, які були готові представляти їх на Майдані. Через, фактичну відсутність у своїх лавах т.зв. загонів «бойовиків», якім надали б можливість партії відстоювати свій інтерес серед інших опозиційних об’єднань, «УДАР» був витіснений з «Євромайдану», а їх керівництво відсторонено від прийняття подальших рішень. Підтвердженням  цих слів є реакція громади на виступ Віталія Кличка 19 січня, коли його промова була зірвана свистом людей та гучним лозунгом «ганьба», а намагання втрутитися у вирішення сутички мітингувальникі зустріли напором з вогнегасника в обличчя опозиціонеру.

Поодинокі намагання «УДАРівців» Костянтина Бедового і Артура Палатного за фінансову винагороду створити такі загони із свого близького оточення, представників кримінального середовища, не дали очікуваного результату. А постійні скарги «зеків», які сидять на Майдані під прапорами «УДАРУ» про те, що їх б’ють і грабують озброєні молодчики Парубія, «Свободи» і «Правого сектору», підштовхнули Віталія Кличка до створення власного загону самооборони.

Оскільки потуги Бедового і Палатного не увінчалися успіхом, процесом створення «бойових» загонів доручили зайнятися Сергію Капліну. Розуміючи важливість такого формування, бюджет на його створення майже не обмежували. Лише за декілька годин участі у протестних заходах, майстрам єдиноборств, які увійдуть до такого загону обіцяють платити по 500 грн.

Але не слід спокушуватися великими обіцянками «УДАРу» бо добре згадуються їх фінансові заборгованості перед однопартійцями ще за вибори 2012 року. Та тут ситуація інша «бойовиків» так не «кинеш». Можливо серед них буде один, який зможе покласти Кличка в черговий «нокдаун».

Катерина Журавльова, "Аргумент

Просмотров: 401 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: