Главная » 2014 » Февраль » 2 » Статистика «захоплення влади» на місцях – бенефіс Тягнибока, трошки Яценюка і повний програш Кличка
12:09 PM
Статистика «захоплення влади» на місцях – бенефіс Тягнибока, трошки Яценюка і повний програш Кличка

Статистика «захоплення влади» на місцях – бенефіс Тягнибока, трошки Яценюка і повний програш Кличка

 

Станом на сьогодні можна констатувати, що процес захоплення облдержадміністрацій, який розпочався 23 січня, скінчився. На 1 лютого «захопленими» можна вважати лише 6 із 26 державний адміністрацій. Не половина і навіть не десять, як повідомляють або замовчують контрольовані олігархами телеканали. Наведемо останні зведення, причому заради об’єктивності розглянемо ситуацію, починаючи з тих регіонів, де взагалі нічого не відбувалось, до тих, які перебувають в облозі.

В Сімферополі і Севастополі, не зважаючи на страшилки, що, нібито, Меджліс щось має влаштувати, жодних спроб захоплення адмінбудівель органів місцевого самоврядування не відбулось. У Донецьку і Луганську ситуація аналогічна і стабільна як ніколи. За весь буремний тиждень жодних спроб навіть організувати масові пікети. З південних регіонів лише трохи відрізняється ситуація у Запоріжжі, натяки на штурм фіксувались лише тиждень тому, станом на тепер жодних спроб захоплення адмінбудівель органів влади чи проведення протестних акцій  не фіксувалось. У Миколаєві, Одесі і Херсоні облдержадміністрації працюють у звичайному режимі, навіть мало чисельні пікети відсутні.

Центральні регіони відрізняються один від одного, але передумови до того, що ситуація зміниться на користь ініціаторів Майдану відсутні. Ситуація в Кіровограді майже як і на сході – облдержадміністрація працює в штатному режимі, як і всі інші органи місцевого самоврядування. Жодної облоги чи пікетів. Після невдалої спроби «Приватівців» влаштувати погром Дніпропетровської ОДА тиждень тому, станом на сьогодні центральний орган влади в регіоні працює в штатному режимі, спроб захоплення не фіксувалось. Черкаська ОДА також працює у звичайному режимі. В Полтаві зала для засідань облради з дозволу керівництва використовується  кількома десятками протестувальниками, які, втім, жодного впливу на роботу ОДА не мають, а використовують приміщення в цілях обігріву. Ситуація у Вінниці відрізняється трохи більшою протесаною активністю, але облдержадміністрація функціонує у звичайному режимі.

Вчора голова Вінницької ОДА Мовчан і співголови т.зв. «народної ради» Щербаківська з «Батьківщини», Фурман із «Свободи» мирно домовились про звільнення приміщення ОДА, після чого губернатор провів першу робочу нараду. При цьому в адмінбудівлі залишається два десятки учасників осередку неформального молодіжного угрупування «Соціал-національна асамблея» під керівництвом лідера Павленка, які поки що не погоджуються звільняти приміщення, але роботі органу не заважають. У Хмельницьку облдержадміністрація  функціонує у нормальному режимі,  керівництво і працівники вільно потрапляють на роботу.

Всередині протестувальників немає, ззовні протягом дня перебуває 20 – 40 осіб.

Житомирська ОДА працює як і раніше, хоча будівля охороняється посиленим нарядом співробітників МВС. У Чернігові, Сумах і Харкові облдержадміністрації працюють у звичайному режимі.

Тепер щодо західних регіонів. Остання акція протесту в Ужгороді відбулась 27 січня. На «Віче» за участю Віктора Балоги та представників ромських громад приймали участь приблизно 300 активістів. Станом на 1 лютого Закарпатська ОДА працює у звичайному режимі. Волинська область підтверджує неофіційний статус «червоних націоналістів». У Луцьку біля облдержадміністрації протягом тижня навіть акції протесту не проводились.

У Рівному тиждень тому мітингувальники перебували на вулиці в наметах та на баррикадах, а також користувалися побутовими умовами на 1 поверсі ОДА, інші поверхи охороняються співробітниками МВС, куди активістів не допускали. Станом на сьогодні кількість протестуючих, вірогідно через морози, значно зменшилась. Запланована сесія облради не відбулася через відсутність кворуму, який, до речі, не можуть забезпечити депутати опозиційних партій. В середовищі активістів виникають непоодинокі перманентні конфлікти, пов’язані із намаганням представників «Свободи» вийти на перші ролі, витіснивши членів «УНА-УНСО» та «ОУН». В іншому «Свободівському» регіоні – Тернопільщині ситуація протягом тижня не змінилась. Губернатора не допускають на робоче місце, а намагання примусити заступника голови ОДА пана Гочу написати заяву на звільнення не досягли успіху. Посадовець продовжує виконувати свої обов’язки. В Івано-Франківську в адмінбудівлі облдержадміністрації перебувало  з 23 січня близько 200 протестувальників. Станом на сьогодні залишилось лише біля 50, працівники облдержадміністрації допускаються на робочі місця, крім губернатора, який керує органом в телефонному режимі за межами ОДА.

В Чернівцях з 24 січня на 1 поверсі ОДА перебувають мітингувальники. На даний час доступ до приміщень ОДА для співробітників вільний. В приміщенні перебуває до 30 осіб з самопроголошеної «народної ради», інші приміщення контролюють співробітники міліції. Працівники допускаються на робочі місця, окрім губернатора.

Львівська облдержадміністрація була захоплена першою 23 січня. Станом на сьогодні охорону приміщень здійснюють два десятка представників  «Правого сектору» і «Свободи». Після «розборок» між останніми, «Свободівці» відновили порушений «статус-кво» і взяли під контроль «Правий сектор». Вільним є доступ на робочі місця для всіх працівників, крім заступників голови ОДА і губернатора. Поблизу будівлі залишаються барикади. Тільки для кого – не зовсім зрозуміло, адже «Свобода» захоплюла владу у регіоні, яким останні роки і керувала.

Тепер від напівстатистичної інформації до такого собі «політичного резюме». З шести захоплених облдержадміністрацій чотири взяли і намагаються контролювати «свободівці». Що, до речі, і не дивно. Адже Львівщина, Івано-Франківщина, Тернопільщина і Рівненщина були і поки залишаються базовими для Тягнибока і Ко.  Захоплення облдержадміністрації на мультинаціональній Буковині виглядає скоріше як данина Яценюку. Адже другий провал в рідних Чернівцях з часу «кількох сотен» учасників минулорічної «Вставай Україно» означало б для нього повне політичне фіаско. Тому зовсім не слід виключати, що Ярсенію Петровичу трохи «підіграли».

А що ж «УДАР» Віталія Кличка? Десантування штурмовиків від цієї партії в Житомир, Черкаси, Чернігів і Полтаву разом з депутатами і «автомайданівцями» не принесло жодного результату. Навіть в Черкасах, де пані Жуковська і «Черкасиазот» Дмитра Фірташа, головного, до  речі, спонсора Кличка, теоретично мали забезпечити результат.

Що змінилось за цей тиждень в масштабах всієї Україні? Жодним чином нічого. Окрім, мабуть, прогнозованих затримок із соціальними виплатами в захоплених облдержадміністраціях західних регіонів. Адже в «махновських» «народних радах» навряд чи знайдеться сміливець, який підпише замість губернатора платіжне доручення з шести нулями. Між політичною доцільністю і кримінальною відповідальністю все ж таки є різниця…

Іван Ватрів, "Громадський журналіст

 

Просмотров: 398 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: