Главная » 2014 » Февраль » 7 » «Союз офіцерів правоохоронних та спеціальних підрозділів України» Звернення #2 (ч.2)
10:42 AM
«Союз офіцерів правоохоронних та спеціальних підрозділів України» Звернення #2 (ч.2)

Продовження...

Відповідь № 5

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ПАТРІОТ УКРАЇНИ

#postimg.org/gallery/o86a6uxa/a0c8604b/

Офіційно зареєстрована на початку 2006 року за адресою: м. Харків, вул. Римарська, буд. 18/а, Тел.: (068) 604-38-47, (063) 723-29-93, адреса Інтернет сторінки: www.patriotukr.org.ua. 

Організаційно-ідеологічні засади ГО «Патріот України» формує на основі ідей ОУН-УПА 1930-1940-х рр., з додаванням сучасних трактувань європейського расизму. 

Організація «Патріот України», як емблему використовує монограму «ПУ» - стилізоване під рунічну писемність зображення заголовних літер «П» та «У».

Прапор організації являє собою квадратне полотнище золотистого кольору із зображенням «Рунічного Тризубу» - стилізованого під рунічну писемність зображення центральної геральдичної фігури герба України (Тризуба). «Рунічний Тризуб» також є емблемою «Патріота України» й зображується, як правило, чорним кольором на золотому тлі.

Члени ГО «Патріот України» під час проведення акцій співпрацюють з низкою націоналістичних партій та громадських організацій, а саме: «Конгресом українських націоналістів», політичною партією «Братство», «Українською консервативною партією», «Конгресом української інтелігенції», «Скелею народовладдя», «Демократичним активом регіону», «Українською родиною», козацькими організаціями. 

У деяких випадках ГО «Патріот України» співпрацює з рядом молодіжних організацій націоналістичних та правоцентриських партій. Так «Патріот України» проводив ряд спільних акцій з «Молодіжним націоналістичним конгресом», ГП «Пора», «Молодою Просвітою», «Спілкою української молоді», ВГО «Тризуб» ім. С.Бандери. У своїй більшості, вказана співпраця здійснюється сітуативно.

ГО «Патріот України» також активно співпрацює з представниками «руху скінхедів» і «футбольних хуліганів», яких часто залучає для надання більшої масовості своїм акціям та радикального забарвлення. Але більшість «скінхедів» і «футбольних хуліганів» не є постійними прихильниками «Патріоту України» через власну недисциплінованість і систематичне зловживання спиртними напоями. Неодноразово акції, проведені «Патріотом України» спонукали неорганізовані групи «скінхедів» скоювати порушення громадського порядку. 

Головою та ідеологом ГО "Патріот України” є Білецький Андрій Євгенович, 05.08.1979 р.н., зареєстрований: м.Харків, просп. Л.Свободи, 39, кв. 227 (тел. 338-11-21, абонент - Білецький Е.М.), раніше був зареєстрований за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 132, кв. 438. 

Організація проводить так звані «вишколи», що включають в себе заняття з фізичної підготовки, рукопашного бою, в тому числі із застосуванням холодної зброї, тактики бою, інколи стрільби з пневматичної зброї. Складовою частиною «вишколів» є теоретичні заняття, на яких викладаються ідеологічні засади діяльності організації. Учасниками таких зборів використовується спортивний одяг та, частіше, військове обмундирування. Збори проводяться в лісовій місцевості у період з квітня по жовтень з періодичністю до 2 раз на рік. Безпосередніми місцями проведення даних заходів обираються природні або попередньо підготовлені галявини в лісових масивах та лісосмугах поблизу крупних населених пунктів. Інформація щодо запланованих вишколів розповсюджується лише у їх середовищі та стає відомою уже після закінчення заходу.

Більшість членів "Патріоту України” є вихідцями із середовища правих скінхедів.

У квітні-травні 2010 року на території Харківської та Луганської областей відбулись тренувальні збори прихильників ГО «Патріот України»:

24 та 25 квітня на території Харківської області в Красноградському районі біля форту Святого Іоанна був проведений вишкіл для організаційних старшин і підстаршин. 

Фото зі збору (на першому фото з лівого флангу другий у першій шерензі – колишній керівник Харківської обласної організації ВО «Свобода» - Однороженко О.А.).

2 травня – на території Харківської області відбувся тренувальний збір бійців штурмової групи організації (відпрацьовувались питання штурмового альпінізму спільно з тактикою переміщення підрозділу в будівлі та проходження смуги перешкод), заняття з ножового бою (де присутні потренувались у практичному застосуванні ножа), а заключним етапом збору був марш-кидок лісом.

Фото зі збору (з пістолетом керівник ГО «Патріот України» - Білецький А.Є.).

2 травня на території Луганської області відбувся тренувальний вишкіл. Під час якого відпрацьовувались питання: смуга перепон, промисловий альпінізм, захист від ножового нападу (теорія та практика), рукопашний бій (спаринги один на один та один проти двох), ідеологічна частина. 

Інформація щодо підготовки молоді в різноманітних молодіжних таборах, як на території України так і за її межами також з’являлась на Інтернет ресурсах в 2006-2007 роках.

14.11.2006 року на сайті #www.fraza.com.ua, з посиланням на сайт Кauna-talu.com.ua було розміщено статтю під назвою «НАТОвцы готовят украинских террористов?»

Разом зі статтею на Інтернет сайті були розміщені фото- і відео матеріали,зняті представниками однієї із українських націоналістичних молодіжних організацій, які проходили влітку 2006 року курс розвідувально-диверсійної підготовки під керівництвом інструкторів НАТО на території військової бази в Естонії. Крім українців, військову підготовку проходили молоді особи з інших країн (Естонії, Литви). 

Тематикою занять була розвідувально-диверсійна діяльність підрозділів спеціального призначення та прийоми ведення партизанської війни. 

До курсу навчання входили:

- заняття з інженерної підготовки (звертає на себе увагу, що крім вивчення звичайних протипіхотних мін, інструктори навчали встановлювати, маску-вати та приводити в дію радіокеровані проти-піхотні міни направленої дії);                  

- заняття з диверсійної підготовки (виготовлення з підручних матеріалів та встановлення саморобних підривних виробів і т.з «мін-пасток);

- заняття з вогневої підготовки (вивчення умов і правил стрільби зі стрілецької зброї, включаючи безшумну та протитанкову);

- заняття з вивчення розвідувально-сигналізаційної апаратури (використовується підрозділами спеціального призначення  для виявлення руху транспортних засобів та живої сили противника у будь який час доби або у разі поганої видимості);

- заняття з медичної підготовки (надання першої медичної допомоги після вогнепального поранення та отримання різноманітних травм).

Наприкінці курсу підготовки всім учасникам видавалось свідоцтво про проходження курсу підготовки.

02.03.2007 року на Інтернет сайті УНА-УНСО (#una-unso.kiev.ua) в стрічці новин було викладено фотозвіт «Зимова офензива 2007». На вказаних знімках зображені особи у зимових маскувальних халатах, зі зброєю та військовим спорядженням, які відпрацьовують (судячи з фотознімків) інженерну, вогневу та тактико-спеціальну підготовку підрозділів спеціального призначення у лісовій місцевості: 

– здійснення пішого маршу пересічною місцевістю зі зброєю та спорядженням;

– проведення фортифікаційних робіт (риття окопу для стрільби лежачи, спорудження дерево-земляної вогневої точки);

– вогнева підготовка (вивчення умов і правил стрільби зі стрілецької зброї, як з відкритих так і закритих, раніше підготовлених вогневих позицій);

– тактико-спеціальна підготовка (маскування на місцевості, виживання в складних погодних та кліматичних умовах, підготовка «дньовки», т.з. місця відпочинку групи спеціального призначення).

Вищевказані матеріали були розміщені на сайтах молодіжних організацій до липня 2010 року, після чого інформація зникла, а нова інформація на сайтах не розміщується.

Остання наявна інформація стосується донецького «Патріоту». Так, 28.11.2010 року проведено плановий вишкіл донецького осередку ВГО «Патріот України». Як вони називають: «Було виконано стандартну програму: відпрацювання вправ з ножової оборони і спаринги на ножах, вправи з промислового альпінізму і рукопашні спаринги. В результаті, як завжди, дехто з хлопців отримав не значні ушкодження, що додало до вишколу ще трохи адреналіну та ентузіазму. А це не може не тішити, тому що наставивши один одному синців, ми загартували себе, щоб дати гідну відсіч на вулиці завтра.

Особливо приємно було бачити на цьому буденному вишколі гостей, які представляли праві сили Маріуполя». 

Крім того, пропонуємо вам перглянути відео, що відзняті «Патріотом України».

#www.youtube.com/watch?v=zx3Hrjl6WuA&feature=youtu.be

#www.youtube.com/watch?v=g4LXJHbnyKc&feature=youtu.be

#www.youtube.com/watch?v=0FOT1XFZYbU&feature=youtu.be

#www.youtube.com/watch?v=N2WwWVGstI0&feature=youtu.be

Аналізуючи діяльність даного угрупування, бо назвати цих людей організацією просто не повертається язик, виникає ряд питань: 

– чи можна назвати їх воєнізованим формуванням;

– чи являється це воєнізоване формування законним в Україні;

– кому служать дані особи;

– яка мета їх діяльності?

Все що ви прочитали та побачили можна сміливо назвати незаконним військовим формуванням. Відповідно до ч. 6 ст. 17 Конституції України «на території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом», «політичні партії та громадські організації не можуть мати воєнізованих формувань» (ч. 2 ст. 37 КК).

Згідно із Законом України «Про об’єднання громадян» від 16 червня 1992 р. не підлягають легалізації, а діяльність легалізованих об’єднань громадян забороняється, якщо їх метою є «створення незаконних воєнізованих формувань» (абз. 5 ст. 4), «обмеження загальновизнаних прав людини» (абз. 6 ст. 4).

Незаконними є воєнізовані формування, створення яких заборонено Конституцією України, а також воєнізовані і збройні формування, не передбачені законами України.

Ст. 260 Кримінального Кодексу України:

1. Створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності — карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. 

2. Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності — карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. 

3. Керівництво зазначеними в частинах першій або другій цієї статті формуваннями, їх фінансування, постачання їм зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи військової техніки — караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. 

4. Участь у складі передбачених частинами першою або другою цієї статті формувань у нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян — карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років. 

5. Діяння, передбачене частиною четвертою цієї статті, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків, — карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років. 

6. Звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала в складі зазначених у цій статті формувань, за дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування. 

Під воєнізованими слід розуміти формування, які мають організаційну структуру військового типу, а саме: єдиноначальність, підпорядкованість та дисципліну, і в яких проводиться військова або стройова чи фізична підготовка – після перегляду вищенаведених роликів стає зрозуміло, що дана громадська організація має організаційну структуру саме військового типу. 

Не передбачені законом воєнізовані або збройні формування є спеціальними видами злочинної організації. Суспільна небезпечність цього злочину полягає в тому, що створення та існування неконтрольованих суспільством і державою воєнізованих та збройних формувань є джерелами підвищеної небезпеки для суспільства, створює можливість їх використання для вчинення злочинів, переростання в банди, протистояння з органами влади, веде до необхідності приборкання їх силою з усіма випливаючими з цього наслідками та ін. Все це ми зараз спостерігаємо по всій країні.

Що за присягу приймають особи на одному з відео? Кому вони служать? Єдина присяга яка може бути прийнята громадянином України – це військова присяга, текст якої передбачений Військовим статутом Збройних сил України. Ці молоді люди зобов’язються пожертвувати всім (навіть життям) заради ідеї, яку хтось за них придумав і їм нав’язав. Патріот України – це людина яка дотримується чинного законодавства, сумлінно виконує свій службовий обов’язок та здатна нести військову службу під прапором та символікою України, а не той хто поклоняється невідомій символіі та заставляє інших служити не зрозумілій ідеї. Виходить, що лідер ГО «Патріот України» може пропагувати будь-які ідеї, а його підлеглі (згідно прийнятої ними присяги) будуть їх сліпо реалізовувати і не важливо що це буде: вбивство чи катування, грабіж чи мародерство, зґвалтування чи акт педофілії, все це буде ховатися за гучним та ефектним гаслом: «За ради Української нації!», «Слава Україні! Смерть ворогам!». Тільки ніхто з них не замислиться над тим, що устами їх лідера говорять вчителя з НАТО та США, а так званий «лідер» вже подумки підраховує отримані американські долари, які переведені на його валютний рахунок. Надалі відео, як завжди без коментарів, звертаємо увагу на шеврони цих хлопців і на шеврони хлопців з майдану у масках.

Осередки громадської організації в регіонах  #www.ex.ua/984312258197

Та перелік фашистів України (список «Антарес»). #www.ex.ua/881476804231

На останок кліп на підтримку всіх тих, хто бореться з проявами фашизму та нацизму в Україні. (відео 5 «Ми так мало часу»   #www.youtube.com/watch?v=APARfrsHAz8&feature=youtu.be)

Першоджерело: #pastebin.com/5exjuSkw

Ігор Хохломський, "РедТрамКорр

Просмотров: 433 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: