Главная » 2014 » Февраль » 19 » Що ж ви робите, поляки?
3:20 PM
Що ж ви робите, поляки?

Що ж ви робите, поляки?

 

Попри беззупинну та безглузду балаканину польського керівництва, яка щоденно виливається в інформаційний простір двох країн про нібито намагання сприяти мирному врегулюванню ситуації в нашій державі, ми бачимо зовсім іншу картину. Польщу заполонили різні організації, фонди та структури, які поставили собі за мету «рятувати Україну». 

У наївних поляків під виглядом допомоги «майдану» збирають гроші, одяг, ліки і навіть продукти. Не здивуюсь, якщо через декілька днів ці товари вже будуть продаватись на ринках Польщі й України, а гроші поділять між собою підприємливі поляки. Але кому це цікаво! Головне, щоб по телебаченню вийшла красива картинка, а Р.Сікорський бачив би себе у дзеркалі королем дипломатії і політичної інтриги. Наївно це все.

 

Але окрім абсурду, у політиці Польщі до України є і небезпечні моменти. Зокрема, нещодавно в соцмережах прокотилась новина про закупку і перевезення в нашу державу партії бронежилетів для потреб «Правого сектору». Цікаво, що вони були придбані саме в Польщі і перевезені польськими активістами. Як на мене, це тільки «вершина айсбергу». Тут і до контрабандного ввезення зброї праворадикалам недалеко. Недарма, окремі представники націоналістів вже заявляють, що їм є що протиставити правоохоронним органам нашої держави. 

Все це надзвичайно необачно з польської сторони, адже праворадикали, яких так активно фінансують і озброюють поляки, не так давно на противагу Кресовим організаціям РП, самі заявляли про бажання мати кордони «від Сяну до Дону». Цікаво, чи не обернуть вони зброю проти самих поляків. Адже в національній пам’яті українців все ще свіжі спогади про століття «панщини», українсько-польські війни та трагедію на Волині. 

Думаю полякам треба добре все зважити, а потім приймати правильні рішення заради миру і спокою на континенті.

Богдана Зінченко, для видання "Український дисидент”

Просмотров: 781 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: