Главная » 2014 » Февраль » 14 » «Правий сектор» шукає нові приміщення для штабу
3:19 PM
«Правий сектор» шукає нові приміщення для штабу

«Правий сектор» шукає нові приміщення для штабу

 

Вибух, що пролунав 6 лютого на п’ятому поверсі Будинку Профспілок, до цих пір породжує чисельні тлумачення . Жодні офіційні роз’яснення щодо походження вибухового пристрою та експертні оцінки складу речовин до сьогоднішнього дня відсутні. Як власне, і протоколи огляду місця події, що мали б скласти представники слідчої групи. Єдині відомості, що стали доступними широкому колу громадськості, стосуються двох активістів, які отримали важкі тілесні ушкодження. 

За версією представників «Правого сектору», запропонованою журналістам на прес-конференції, вибух стався при розпакуванні коробки із написом «ліки». Про постраждалих – ні пари з вуст. Вже протягом наступного дня у пресі почала з’являтись інформація про вік постраждалих та характер отриманих травм. Згодом – про перевезення на лікування за кордон. 

Повторюю: свою версію стосовно вибуху в Будинку Профспілок надана представниками радикального сектору. А ні міліцію, а ні фахівців-вибухотехніків до будівлі не допустили. Саме цей факт породжує сумніви стосовно достовірності запропонованої загалу версії. 

У той же час в інтернет-мережі з’явились цікаві деталі про подію, більш схожі на правду, ніж версія «активістів». За альтернативною версією, п’ятий поверх Будинку Профспілок відноситься до приміщення обмеженого доступу. Саме там знаходяться казарми бойовиків Євромайдану та розташовані лабораторії спеціалістів по виготовленню запальних сумішей. Приміщення лабораторії обладнане майже «за останнім словом науки», а до складу групи «хіміків» входять кваліфіковані фахівці із відповідним рівнем освіти. Саморобні вибухові пристрої, що виходять з «цеху» Будинку Профспілок – результат реальних дослідницьких інновацій «хіміків» за участю американський фахівців. 

Вочевидь, саме з цієї причини ні правоохоронців, ні вибухотехніків до міста події не допустили, обмежившись «локшиною на вуха» пересічних під назвою «лики». 

До цього моменту Д. Ярош уникав спілкування із пресою з приводу вибуху або стосовно долі постраждалих. Вочевидь, для нього це вже не має жодного значення. Більш актуальним залишається питання термінового переведення штаб-квартири «Правого сектору, разом з лабораторією та шатними «хіміками» до іншого приміщення – Українського дому або Жовтневого палацу. Занадто гучний резонанс навколо Будинку Профспілок!

Олександр ГРІН

 

 

Просмотров: 399 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: