Главная » 2014 » Февраль » 11 » ОПОЗИЦІЯ НЕ МОЖЕ ПОДІЛИТИ ВЛАДУ В РЕГІОНАХ
11:42 AM
ОПОЗИЦІЯ НЕ МОЖЕ ПОДІЛИТИ ВЛАДУ В РЕГІОНАХ

ОПОЗИЦІЯ НЕ МОЖЕ ПОДІЛИТИ ВЛАДУ В РЕГІОНАХ

 

Хто в опозиції головний? Яценюк, Кличко та Тягнибок упродовж трьох місяців борються за свою першість на Майдані. 

Не зумівши домогтися своїх цілей законним та мирним шляхом, опозиціонери вдалися до політичного шантажу – створили Народну раду України. Такими безвідповідальними діями політики спровокували ситуацію двовладдя. Мимоволі згадується 1917-й з його «вся влада – радам».

Згодом хвиля двовладдя докотилася і до регіонів – з 23 січня учасники Євромайдану почали захоплювати облдержадміністрації. Блокуючи держустанови та порушуючи встановлений графік роботи вони спровокували кризу виконавчої влади в Україні. 

Хто буде відповідати за наслідки такої деструктивної політики? Зазначені дії суперечать Конституції та законодавству України. Самопроголошена структура створена незаконно і не має жодних юридично закріплених повноважень. 

Деструктивна функція анонсованої інституції не оминула і її «геніальний творців». У процесі створення Народних рад в регіонах почали виникати міжопозиційні конфлікти та політичні спекуляції. Наразі кожна з трьох політсил намагається одноосібно впливати на формування самопроголошеної структури. Взаємні обвинувачення посилюються, ще більше дестабілізуючи і без того напружену соціально-політичну обстановку. Їх представники намагаються дискредитувати один одного перед громадськістю. 

Чого доброго через повний безлад, скоро дійде до бійок між «УДАРом» і «Батьківщиною», які не можуть визначитись хто головний. Ряд прикладів з регіональних опозиційних об’єднань – яскраве цьому свідчення.

У Рівненській області «УДАР» звинувачує «Батьківщину» в проведенні «таємних» перемовин з головою ОДА в обмін на матеріальну винагороду та отримання політичних привілеїв.  В Одеській області «Батьківщина» обурена можливістю призначення окремих представників «УДАРу» на керівні посади в регіоні. За їх інформацією, нардеп Едуард Гурвіц вкотре розраховує зайняти мерське крісло, а нардеп Володимир Куренной планує очолити Одеську ОДА. В Хмельницькій області, допоки «УДАР» і «Батьківщина» виясняють відносини, скористатися ситуацією намагається «Свобода», створюючи в ОДА підконтрольну опозиційну більшість.

Посилюючи політичне протистояння, опозиція забуває, що будь-які політичні процеси повинні відбуватися в легітимному руслі, мирним шляхом і без жертв.

Країна не зможе вижити у ситуації поглиблення політичних протиріч, коли одна частина громадян визнає конституційно обрані та призначені органи влади, а інша – підтримує самопроголошені «народні». Історія революцій знає, до чого призводило двовладдя – повного колапсу органів управління, з послідуючими негативними наслідками і уже не політичним, а громадянським протистоянням.

Юрій Гольденберг

 

 

 

Просмотров: 422 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: