Главная » 2014 » Январь » 8 » НА НОВИЙ РІК НА МАЙДАНІ СПІВАЛИ ПРО «П’ЯТКУ» І «ХЛОПЦІВ З БАНДЕРШТАТУ»
10:33 AM
НА НОВИЙ РІК НА МАЙДАНІ СПІВАЛИ ПРО «П’ЯТКУ» І «ХЛОПЦІВ З БАНДЕРШТАТУ»

НА НОВИЙ РІК НА МАЙДАНІ СПІВАЛИ ПРО «П’ЯТКУ» І «ХЛОПЦІВ З БАНДЕРШТАТУ»

 

Соціальний та етнокультурний зріз Євромайдану став особливо помітним на ранок 1 січня нового 2014 року. І якщо організатори дійства під назвою «Новий рік на Євромайдані» анонсували його як наймасштабніший флеш-моб з метою побиття індійського рекорду для книги Гіннеса із кількості учасників одночасного виконання національного гімну, то так зване «серце Майдану» виявилось, без подиву, просто маргінально радикалізованим. Ті ж обличчя, втомлені канапками і спиртними напоями, запахом біотуалетів і горілої резини.

Певна масштабність самої новорічної ночі на Майдані Незалежності, перш за все, зумовлена давньою традицією киян зустрічати новий рік саме у центрі столиці, разом із рідними та колегами. А традиції – річ вперта. Хоч вам «майдан», хоч «євро майдан», хоч і без ялинки, але ж напрямок відомий – усі дороги ведуть на Хрещатик. Ну й посилений ефект від обіцяних, однак таких, що залишились традиційно просто обіцянками, іноземних рок-гуртів.

Натомість, кияни, а саме вони суттєво «посилили» враження від кількості присутніх на Майдані, отримали змогу почути давно запиляні пісні на кшталт «дикі танці від снігурки Руслани» та «Ми – хлопці з Бандерштату» Братів Гадюкіних у переспіві. Для молодого покоління варто зазначити, що наприкінці 80-х, початку 90-х львівський гурт «Брати Гадюкіни» виконував чисто націоналістично-планокурські пісеньки, які успішно «хавав» західноукраїнський «піпл», а Бандерштат – це і є Івано-Франківщина, Львівщина і Тернопільщина. Щось на зразок сексуальної революції у США середини 70-х, з їхніми хіпі та марихуаною. Чого тільки варті слова «забий, бродяга, п’ятку і поїдем в файне місто Тернопіль»…що таке «п’ятка», відомо мабуть усім ? хто не знає, пояснювати не буду, бо звинуватять у поширенні рецептури … самі ж «Брати» у 90-х вперто сиділи на «траві» і «вариві», що й спричинило в подальшому смерть їхнього фронтмена Кузьми.

Мораль же залишається одна – чим живуть, про те й співають. От тільки картина різко помінялась уже після години першої-другої ночі, коли переважаюча маса киян пороз’їжджалась по теплих домівках, залишивши «хлопців з Бандерштату» наодинці із улюбленими бочками, дровами і барикадами. Що відбувалось за облаштунками новорічного євромайданівського «Содому», проблема виключно «євромайдану» і його вдохновителів.

Проблемою ж українського суспільства залишається питання здатності відділити мух від котлет, побачити підкорові «ігри патріотів» і не піддаватись на промовисті гасла, приправлені «новорічними п’ятками з Бандерштату».

Юрій Гольденберг Инцидент

Просмотров: 345 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: