Главная » 2014 » Январь » 25 » МІЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ЕКСТРЕМІСТІВ З “ЄВРОМАЙДАНУ”, ЩО ВИКРАДАЛИ ЛЮДЕЙ В СТОЛИЦІ
12:22 PM
МІЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ЕКСТРЕМІСТІВ З “ЄВРОМАЙДАНУ”, ЩО ВИКРАДАЛИ ЛЮДЕЙ В СТОЛИЦІ

МІЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА ЕКСТРЕМІСТІВ З "ЄВРОМАЙДАНУ”, ЩО ВИКРАДАЛИ ЛЮДЕЙ В СТОЛИЦІ

 

На території Києва діють близько 20 структур екстремістського характеру, кажуть оперативники ГУБОЗ. Одне з таких злочинних угрупувань днями було ліквідоване. У зловмисників вилучено арсенал зброї. Міліція перевіряє інформацію про те, що члени цього ОЗУ постачали зброю учасникам акцій на так званому «Євромайдані».
            За словами начальника Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Станіслава Рогозіна, працівники відомства на даний час перевіряють інформацію щодо причетності близько 1 тисячі осіб до діяльності близько 20 радикально налаштованих угрупувань. Учасники цих ОЗУ підозрюються у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема, під час подій на вулиці Грушевського у столиці. 
– Вказані структури мають усі ознаки злочинних угрупувань екстремістського характеру. Одне з таких злочинних угрупувань днями було ліквідоване. Його члени два місяці тому  захопили у заручники молодого хлопця, – зазначив Станіслав Рогозін. 
Мова йде про викрадення 22-річного киянина, що мало місце у грудні минулого року.

 

Мати парубка звернулася до міліції із заявою про те, що  двоє невідомих в масках викрали її сина. Зловмисники вимагали за бранця викуп у сумі двох мільйонів гривень. Після того, як гроші були передані зловмисникам, заручника відпустили. Днями працівники ГУБОЗ МВС України затримали усіх чотирьох викрадачів. 
          У зловмисників вилучено 7 одиниць вогнепальної зброї: два автомати Калашникова, 4 пістолети та один карабін, також більше 800 набоїв, бейсбольні битки та маски. Організатор цього угрупування був учасником так званого «Євромайдану». У міліції є докази, що члени цього ОЗУ постачали зброю учасникам акцій на «Євромайдані».

 

Крім того, Станіслав Рогозін зазначив, що в оперативників ГУБОЗ є інформація про те, що у захоплених будівлях Будинку Профспілок та КМДА вже знаходяться значні арсенали вогнепальної зброї. Наразі борці з організованою злочинністю роблять усе, аби ця зброя не була використана ані проти громадян, ані правоохоронців. Очільник ГУБОЗ підкреслив, що винести зброю з цих будівель безкарно у зловмисників не вийде. 

У свою чергу, начальник Головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин нагадав, що за незаконне поводження зі зброєю передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Катерина Журавльова, "Аргумент 
За матеріалами прес-центру МВС

Просмотров: 312 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: