Главная » 2014 » Январь » 23 » ЛУЦЕНКО ВПЕВНЕНИЙ, ЩО КЛИЧКО ТАКІ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕЗИДЕНТОМ ЯНУКОВИЧЕМ
12:14 PM
ЛУЦЕНКО ВПЕВНЕНИЙ, ЩО КЛИЧКО ТАКІ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕЗИДЕНТОМ ЯНУКОВИЧЕМ

ЛУЦЕНКО ВПЕВНЕНИЙ, ЩО КЛИЧКО ТАКІ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕЗИДЕНТОМ ЯНУКОВИЧЕМ

 

Поглиблення протиріч між лідерами опозиції щодо єдиної стратегії розвитку та подальших перспектив двомісячного майданного протистояння підштовхнули праворадикальних націоналістів до активних дій. Непідконтрольні опозиції націоналісти запропонували альтернативну версію «мирного» розв’язання політичної кризи, поклавши початок новому витку сутичок та силових зіткнень у центрі столиці.

Очевидна неготовність опозиційних керманичів до запропонованого ультраправими сценарію визначилась першими ж публічними виступами. Відразу після початку сутичок на Грушевського опозиція заявила про провокації «Правого сектору» , до яких «мирний» протест не має жодного відношення. Оговтавшись від першого шоку та перетравивши нещадні звинувачення у «політичній імпотенції», вожді опозиції перейшли від захисту до нападу. Вже надвечір 20 січня опозиційні сили звинуватили у сутичках … чинну владу.

Як би там не було, вкрай актуальним для обох сторін залишається питання компромісного виходу із ситуації та недопущення подальшої ескалації конфлікту. У грамотному його  вирішенні, у більшій мірі, зацікавлена саме опозиція: втрата контролю над розвитком подій погрожує не лише втратою власного обличчя, а й зведення нанівець провладних очікувань кожного майданного лідера.

Вочевидь, саме цей мотив спонукнув лідера «Удару» Віталія Кличка до стрімких рухів у напрямку пошуку компромісу із владою. Виходячи з ефірної тиші навколо інших колег Кличка по опозиції, для них «ударний експромт» Віталія був такою ж самою несподіванкою, як і хрещенський дебют «Правого сектору». Попри відсутність конкретних інформаційних месиджів про саму зустріч або про її результати, в опозиції впевнені в успішності візиту Кличка до Президента. Принаймні, про досягнення конкретних домовленостей Кличка з Януковичем стверджує Юрій Луценко.

Леонтій Дробінко «Online report»

Просмотров: 311 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: