Главная » 2014 » Февраль » 13 » ЛУЦЕНКО І ПОРОШЕНКО ВВАЖАЮТЬ, ЩО ЯЦЕНЮК ХОЧЕ СТАТИ ДИКТАТОРОМ
11:00 AM
ЛУЦЕНКО І ПОРОШЕНКО ВВАЖАЮТЬ, ЩО ЯЦЕНЮК ХОЧЕ СТАТИ ДИКТАТОРОМ

ЛУЦЕНКО І ПОРОШЕНКО ВВАЖАЮТЬ, ЩО ЯЦЕНЮК ХОЧЕ СТАТИ ДИКТАТОРОМ

 

На догоду політичним амбіціям своїх лідерів Майдан вимагає Конституційної реформи. Однак одностайної думки в опозиційному таборі з «найголовнішого» питання немає. Погляди на «необхідні» пропозиції Конституційних змін у визнаних та «невизнаних» лідерів кардинально різняться. Кличко згоден на стару Конституцію 2004, Яценюк і Тягнибок пишуть нові проекти власного виробництва, а Луценко і Порошенко привселюдно «висміюють» старі та нові ініціативи своїх конкурентів. Порошенко вважає прагнення повернутись до Конституції 2004 року «чушью собачьей», а Луценко вщент розкритикував проект «Батьківщини», яку Яценюк анонсував на Майдані під час недільного Віче.

У своїй редакції «Батьківщина» сильно урізала повноваження президента, фактично звівши його роль у державі до ролі англійської королеви. Відповідно до їх документу всі основоположні рішення буде приймати ВР – формувати коаліційний уряд, силовий блок, затверджувати генпрокурора, міністрів оборони та внутрішніх справ, а також голову СБУ. Влада в регіонах переходить від «президентських» губернаторів до виконкомів місцевих рад. Також пропонується максимально спростити процедуру імпічменту – всього лише 300 голосами.

Луценко переконаний, що проект «Батьківщини» підготовлений саме під Яценюка та призведе до узурпації влади Прем’єром. Адже не секрет, що амбіційний Арсеній Петрович розглядає власне призначення як єдину можливість виходу з суспільно-політичної кризи в Україні. З такою думкою погоджується і позафракційний Порошенко, який вважає, що така Конституція сприятиме встановленню абсолютної політики Прем’єра. Політиків не влаштовує така диктаторська демократія Яценюка, адже президентські амбіції залишаються в силі. 

За їх переконанням Конституція Яценюка пропонує не «парламентсько-президентську» модель правління, а виключно «парламентську», оскільки роль президента ним повністю нівельована. При цьому Луценко з огляду на те, що український парламент контролюють виключно олігархи, пропонує нову назву запропонованій Яценюком моделі правління - «парламентсько-олігархічна».

«Невизнані лідери» Майдану одноголосно виступили проти встановлення в Україні диктатури Яценюка, оскільки не бажають «танцювати» під дудку політичного конкурента.

Леонтій Дробінко

 

 

Просмотров: 395 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: