Главная » 2014 » Февраль » 5 » ЛИСТ В РЕДАКЦІЮ: “ПРИМИРЕННЯ”
11:26 AM
ЛИСТ В РЕДАКЦІЮ: “ПРИМИРЕННЯ”

ЛИСТ В РЕДАКЦІЮ: "ПРИМИРЕННЯ”

 

Кожна держава на певному етапі свого розвитку проходить стресові ситуації, які своїм результатом приносять позитивні зміни: суспільство оздоровлюється, формується кістяк громадянської свідомості, українці об‘єднується навколо спільної національної ідеї.

Події "євромайдану”, особливо в світлі штурмів та спалень автомобілів на вул. Грушевського в м. Києві і захоплень приміщень обласних адміністрацій, створювали враження розколу суспільства та країни загалом. Показовими, в такій ситуації є центральні області, особливо Кіровоградська, яка фактично відповідає вектору подальшого розвитку країни, відзначаючись своєю терпимістю та лояльністю.

А подальший розвиток України, і це повинно бути аксіомою для всіх, полягає у єдності нашої держави, неприпустимості впливу чиїхось особистих амбіцій на долю українського народу.

І от в неділю 2 лютого Кіровоградський майдан в черговий раз підтвердив імідж своєї прогресивності.

Це було насправді мирне зібрання, як з боку влади, так і з боку протестувальників не було жодної дії, яка б сприймалась як провокаційна. Пов‘язано це з тим, що обидві сторони все ж таки "почули одна одну”. Губернатор Кіровоградщини Ніколаєнко відмовився від охорони адміністрації "грифоном”, найближчим часом будуть прибрані "оборонні” мішки із піском. Так, само і лідери опозиції неодноразово наголошували на мирності зібрання та закликали протестувальників утримуватись від різного роду агресивних дій.

І от, як тільки ситуація навколо "майдану” нормалізувалась, були усунуті чинники, що могли б спровокувати агресію, до Кіровограда наважився приїхати "Наполеон” місцевої опозиції О.Ромащенко. До цього часу лідера "Свободи” важко було знайти на площі. Не було мабуть через те, що необхідно було проявляти дійсно лідерські якості, а чому тоді з‘являтися якщо їх в принципі немає. Чи може поява О. Ромащенка пов‘язана з тим, що зменшилися морози?

Але це все лірика. Сподіваюсь, що такий приклад мирності та взаємопорозуміння буде перейнятий і іншими регіонами, а особливо столицею нашої держави і Україна продемонструє всьому світу свою єдність.

Микола, Кіровоград, "Украинский выбор

 

 

Просмотров: 380 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: