Главная » 2014 » Январь » 31 » Кличко зустрівся з міжнародним кримінальним авторитетом Загідом Красновим
11:45 AM
Кличко зустрівся з міжнародним кримінальним авторитетом Загідом Красновим

Кличко зустрівся з міжнародним кримінальним авторитетом Загідом Красновим

 

Сьогодні, 30 січня 2014 року був дуже важливим днем для лідера фракції «УДАР» Віталія Кличка. Значущість цього дня важко переоцінити, особливо, розглядаючи його на фоні ще не згаслих акцій протесту на у центрі столиці, на Майдані Незалежності. У цей період, як ніколи, потрібно укріплювати свої тили. Розуміючи важливість резервних сил, особливо серед штурмових загонів молодих спортсменів В.Кличко зустрівся з підприємцем, політичним і громадським діячем, лідером Всеукраїнської громадської організації «Громадська сила» Загіддином Красновим (справжнє прізвище – Габібулаєв, серед кримінальних кіл відомий як «Загід»). Мета зустрічі була чітка і ясна для обох, оскільки обидва ще за часів «лихих 90-х» тісно співпрацювали з різними більш-менш впливовими організованими злочинними угрупуваннями. Якщо В.Кличко майже не потребує коментарів та описання біографії свого минулого, то його дніпропетровського колегу, варто було б згадати детальніше.

У всіх офіційних біографіях Габібулаєва описується яскравий шлях бізнесмена, котрий започаткував свою справу ще в 1991 році у якості співзасновника комерційної фірми. Сам він розповідає про це так: «Бізнес починав зі спорту, з тренерської роботи. Потім відкрив підприємство «Отеген», і ми займалися бензином. Потім у мене з’явилися магазини, кіоски, потім з’явилася заправка». Правда, при цьому він замовчує, що основний дохід приносили йому не банальні угоди «купи-продай», а все ті ж рекет, вимагання, шахрайство. Як тільки розвалився СРСР, Загіддин став активно займатися спортом та досяг в ньому певних успіх. Згодом, разом з кількома своїми колегами-спортсменами та учнями, увійшов у відому в місті бригаду «Мухтара», де майже одразу отримав кличку «Загід». Після вбивства лідера бригади «Мухтара» Габібулаєв, шляхом внутрішніх перепитій та заворушок, очолив його «структуру». Крім цього, шляхом кадрових та управлінських рішень перейшов на більш легальний «бізнес», зайнявшись допомогою в «погашенні боргів», тобто відомими всім колекторськими послугами.

На сьогоднішній день його бізнес сформувався по типовому для подібних йому кримінальних бізнесменів сценарію розвитку. Так, його активи вже знаходяться у кількох десятках різних фірм, ресторанів, дискотек та нічних клубів, де молодим людям пропонують широкий спектр розваг, починаючи від повій та алкоголю, закінчуючи травичкою та наркотиками. Звичайно, що про стару добру справу під назвою «рекет» пан Загіддин не забуває.

Спортивний початок кар’єри В.Кличка та З.Габібулаєва, як бачимо досить схожий, як і схожі їх зв’язки з організованими злочинними угрупуваннями, в яких вони починали свій шлях з штурмовиків та вибивал. Щоправда, завдяки тому, що Віталій Кличко досяг значних успіхів у боксі, йому вдалося прямо чи опосередковано відмежуватися від кривавих кримінальних ниток минулого. Правда, таке відмежування, незважаючи на деякі політичні успіхи, приносять певний ступінь жалю з приводу втрати контактів серед бійців 90-х та їх прямих спадкоємців, сили та норовливості яких зараз так не вистачає на Євромайдані. Саме тому, В.Кличко зустрівся зі своїм другом, щоб той вдихнув нові сили у акції протесту, які так необхідні для перемоги.

Правда, і З.Габібулаєв приїхав не просто так, на заміну своїм тренованим дніпропетровським штурмовикам, він затребував у Кличка тепле місце у політичній драбині, на що останній одразу ж погодився і запропонував стати керівником Дніпропетровського обласного осередку партії «УДАР». «Загід» вже давно хотів займатися чимось більш серйозним аніж його власна громадська організація «Громадська сила». Партія «УДАР» – це, напевно те, про що він мріяв уже давно. Мрія здійснилася, і така взаємовигідна угода задовольнила обох.

Шкода, але кулуарні угоди може і задовольняють деяких індивідуумів, котрих, насправді, одиниці, але те, що тягнуть за собою такі угоди, і який тягар вони несуть людям - про це дізнаються самі ж люди на своїй же власній кишені, а інколи, не дай Боже, і на шкурі.

Тут, як кажуть в місцях не дуже віддалених: «Були б стіни, а дах запропонують», так і Кличко, який щоправда і так має свій дах, проте укріплює його за рахунок «Загіда», а йому, у якості компенсації, пропонує стіни у вигляді політичного місця. 

І на останок, людям варто пам’ятати, що найкращий пророк майбутнього – це минуле (Д. Байрон).

Іван Ватрів, "MEGANEWS

 

Просмотров: 301 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: