Главная » 2014 » Февраль » 14 » Кличко невдоволений Фюле
3:42 PM
Кличко невдоволений Фюле

Кличко невдоволений Фюле

 

Останній візит Єврокомісара з питань розширення ЄС та політики сусідства Штефана Фюле до України, схоже залишиться не без скандалу для представників опозиції. Принаймні такі висновки можна зробити із зустрічі лідера партії «УДАР» Віталія Кличка з Єврокомісаром, яка відбулася 11 лютого цього року.

За словами наших співрозмовників з «УДАРу», Віталій Кличко під час бесіди з Штефаном Фюле мав не обережність в різкій формі висловити невдоволення відсутністю в заяві міністрів закордонних справ ЄС погроз про введення санкцій стосовно українських високопосадовців. Як відомо 10 лютого відбулося засідання міністрів закордонних справ ЄС, на якому розглядалося українське питання щодо врегулювання політичної кризи в країні.

Під час дискусії Кличка з Єврокомісаром, лідер «УДАРу» на підвищених тонах намагався пояснити співрозмовнику, що вказана позиція його партії є принципова і необхідна для здійснення тиску на українську владу для стимулювання її продовжувати переговори з опозицією щодо прийняття Конституції України зразка 2004 року.

Найбільше обурило Єврокомісара звинувачення Кличка у, нібито, знищенні Євросоюзом опозиційних сил. На думку Віталія Володимировича, позиція керівництва ЄС, яке наполягає на створенні широкої коаліції та формуванні коаліційного Уряду на чолі з Арсенієм Яценюком – стане «політичною могилою» для опозиції. Насправді ж, Віталія Володимировича не влаштовує його мала присутність в новому Уряді країни, який, за його задумом, він мав й очолити…

Після таких звинувачень лідера «УДАРу», Штефану Фюле не було куди діватись, як доповісти керівництву ЄС про небажання Віталія Кличка приймати участь у переговорному процесі з владою щодо врегулювання політичної кризи в Україні. При цьому Єврокомісар наголосив на тому, що лідер партії «УДАР», окрім як власної величі не цінить, навіть життя та здоров’я своїх співвітчизників, яких в будь-яких момент Віталій Володимирович готовий послати на бійню, аби заволодіти владою.

Іван Ватрів, "Громадський журналіст

 

Просмотров: 428 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: