Главная » 2014 » Январь » 16 » Яценюк – між Кличком і владою
12:00 PM
Яценюк – між Кличком і владою

Яценюк – між Кличком і владою

 лорм

Для Арсенія Яценюка поступово і невідворотно наближається «момент істини». Саме той момент, коли треба приймати доленосні рішення. Він так і не став лідером партії, тимчасово подарованої йому Юлією Тимошенко. Він, окрім апаратних інтриг, не зміг її взяти під контроль та набрати авторитету серед партійців.
           Як і Кличко з Тягнибоком, Арсеній Петрович «покористувався» «євромайданом» більше не у цілях власного піару, а для того, щоб потренуватись на «партнерах» по опозиції. Яценюк не зміг обігнати Кличка у особистих рейтингах, зате вони вдвох допомогли підростити електоральні симпатії Тягнибоку. Розмови про «драбину», мабуть, так і залишаться розмовами. Під «драбиною» мається на увазі поетапне висунення єдиним кандидатом спочатку Тимошенко, потім Кличка і аж згодом Яценюка, у разі, якщо перших двох із зрозумілих причин ЦВК не зареєструє. У цій ситуації Арсенію Петровичу відведена роль другого номеру. При цьому, якщо раніше він був другим номером після Тимошенко, а зараз його зумовлюють лягати під Кличка. І, зрозуміло, що це йому мало подобається. Що, до речі, цілком зрозуміло, адже чому це академічний, начитаний, ерудований і красномовний лідер має ставати другим номером у «сибірського валянка», який трохи більше обдарований харизмою. І нічого б не було втрачено, якби захід не зробив ставку на Кличка.
        Чутки про те, що Яценюк систематично зустрічається з вищими представниками влади стають все обгрунтованішими. І у цьому, в принципі не має нічого дивного. Адже з «довго думаючим» Кличком чи з нацистом Тягнибоком владі розмовляти, мабуть, важко. До того ж, до причин розмовляти з владою додався один маловідомий, але надважливий чинник в особі Віктора Медведчука. Після останніх принципових домовленостей між президентами України і Росії роль останнього як у міждержавних, так і у внутрішньополітичних процесах значно виросла. Навіть Юлія Тимошенко, яка неабияк розчарувалась у західних елітах, розпочала використовувати вплив Медведчука у східному напрямі. І, судячи з усього, зустрічі Арсенія Петровича з владою диктуються саме Тимошенко, для якої Медведчук став останньою соломинкою, що дозволить їй вийти на свободу.
         Перейде Арсеній Петрович у владну команду чи залишиться другим номером в опозиції, має вирішитись найближчим часом. Принаймні у цьому році…

 

Просмотров: 354 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: