Главная » 2014 » Январь » 21 » Яценюк іде війною на Кличка
11:04 AM
Яценюк іде війною на Кличка

Яценюк іде війною на Кличка

 

Неможливо, щоб в українському політикумі, зокрема, у так званому демократичному таборі помаранчевих та навколо помаранчевих сил хоч один раз була якась одностайність та згуртованість. Мабуть, ще не до кінця усвідомили лідери опозиції в Україні, що демократія, це не тільки задоволення власних політичних амбіцій, це також і консолідація, компроміс, повага до думки колег по цеху, вироблення та реалізації спільної стратегії тощо.

Ні для кого не є таємницею, що якби нашим лідерам опозиції хоч трішечки європейської політичної зрілості, то виходи були б знайдені з усіх проблем та патових ситуацій. Нажаль, про європейську зрілість зараз говорити не доводиться. Удавана єдність опозиції остаточно розійшлась по швам, «пакт про не напад» вже не діє.

Фактично, за півтора року до президентських виборів розпочався сценарій 2009-го - «всі мочать всіх», головним чином, це стосується двох політичних сил: ВО «Батьківщина» та партії «УДАР». Яценюк бере на озброєння тактику Юлії Тимошенко 2009-го (коли вона його рейтинг довела до статистичної похибки) та розпочинає першим мочити Віталія Кличка.

Партійцям з «УДАРу» цікаво буде знати, що керівництво «Батьківщини» давно проявляє невдоволення рішенням Кличка балотуватися в президенти. Хоча, це вже не така і новина для них. Проте, від настроїв «БЮТівці» переходять до конкретних дій: із центрального штабу розповсюджується негласна вказівка розпочати дискредитацію лідера партії «УДАР».

У бій пішли представники нижчих ланок «Батьківщини»: на початку 2014-го депутатом Одеської обласної ради від фракції «Батьківщина» Василем Задорожнюком підготовлено та розіслано у всі можливі владні інстанції  запити щодо законності надання Віталію Кличку мандату народного депутата. Фабула така: «Чому В.Кличко, 180 днів проживаючи за кордоном, є громадянином України та депутатом Верховної ради України?».

Схожі випади проти Кличка здійснює депутат Хмельницької обласної ради з фракції «Батьківщина» Валерій Мурза та ряд депутатів з інших регіонів.

Звичайно, зважаючи на делікатність ситуації, «бютівці» робитимуть все від них можливе, щоб відвести підозру від себе. Однак, рано чи пізно конфронтація перейде у відкриту форму протистояння. Вже не за горами прямі звинувачення керівників опозиційних партій один одного у зраді «Євромайдану», демократичним цінностям та власного народу.

Юрій Гольденберг «Дело революции»

Просмотров: 391 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: