Главная » 2014 » Январь » 10 » Яценюк і Порошенко конкурують за крісло прем’єра перед Кличком
3:48 PM
Яценюк і Порошенко конкурують за крісло прем’єра перед Кличком

Яценюк і Порошенко конкурують за крісло прем’єра перед Кличком

 

Обіцянка опозиційних лідерів «здивувати» найближчим часом громадськість оприлюдненням своєї єдиної команди має всі шанси перетворитися на головний «фейл» 2014 року.

Вже давно не секрет, що нібито монолітна опозиція насправді є розрізненою політичною масою із купою власних амбіцій, потаємних планів і сподівань. Кожен з лідерів із самого початку співпраці плекає президентські сподівання.

Однак, після виголошеної поспіхом заяви про «єдину» команду, Кличко, Яценюк й Тягнибок змушені були значно прискорити свої «підкилимні» переговори.

Фактично, після оприлюднення результатів ряду соціологічних досліджень стало зрозуміло, що єдиним реальним кандидатом у Президенти від опозиції може стати тільки В.Кличко. Деякі шанси були й в Яценюка, однак відсутність підтримки з боку Ю.Тимошенко, яка так і не оголосила його своїм протеже, знищили рейтинг лідера «Батьківщини» і вдарили по його переговорним позиціям із іншими кандидатами. Більше того, нищівним ударом для Яценюка стало стрімке зростання рейтингу Петра Порошенка, який несподівано для всіх опозиціонерів «злетів» на гребні Євромайдану мало не на друге місце після Кличка.

Таким чином, на даний час вже можна переконливо говорити про торги між А.Яценюком, який поки що має залишки «Юліного» рейтингу та П.Порошенком, який володіє потужними медіа ресурсами, за право зайняти прем’єрське крісло за президентства В.Кличка.

Звичайно, що «закатна» зірка А.Яценюка стає все менш привабливою і для В.Кличка, і для Ю.Тимошенко. Тож, найближчим часом, ймовірно, слід очікувати кадрової міграції прихильників Яценюка у табір П.Порошенка, який, пообіцявши підтримку «5 каналу», має всі шанси стати «другою людиною» під стягами партії «УДАР».

Іван Ватрів, "Громадський журналіст

Просмотров: 306 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: