Главная » 2014 » Февраль » 19 » Гриценко закликав Майдан до капітуляції
3:15 PM
Гриценко закликав Майдан до капітуляції

Гриценко закликав Майдан до капітуляції

 

Колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко закликав протестувальників на Майдані розійтися та оголосити про капітуляцію, щоби уникнути значних жертв серед цивільного населення. Про це Гриценко заявив у ексклюзивному коментарі інтернет-виданню «Прауд Таймз».

«Я закликаю капітулювати і розійтися по домівках. Це єдиний вихід, як зараз уникнути значного кровопролиття і розв’язання громадянської війни», — сказав Гриценко.

Політик зазначив, що капітуляція Майдану є тактичним, а не стратегічним рішенням.

«Ми зараз повинні заявити про припинення протистояння і звільнення території Майдану. Це просто необхідно, щоб виграти час до прибуття міжнародної миротворчої місії ООН», — заявив він.

На думку Гриценка, після жорстокого акту насильства, вчиненого українською владою щодо мирних протестувальників, розгортання в Україні миротворчої місії ООН – лише питання часу.

«Очевидно, що у влади більше сили і ресурсів. Тому сьогодні треба піти на цю хитрість. Створити видимість припинення боротьби, щоб розпочати її з новою силою під захистом «голубих касок» з Організації Об’єднаних Націй», — підкреслив Гриценко.

 

Екс-міністр також упевнений, що влада зважиться на жорстке придушення Майдану, якщо протестуючі не підуть на поступки та не звільнять центр міста.

«Якщо зараз не звільнити Майдан, буде справжня бійня. Кровопролиття спричинить ще більший вибух народного гніву, і тоді громадянська війна стане неминучою. Сьогодні Україна потребує від нас тактичного відступу. Мусимо піти на тимчасові поступки, щоб уникнути катастрофічного сценарію самознищення», — наголосив А. Гриценко.

Як відомо, з 20-00 години 18 лютого спецпідрозділи МВС штурмують барикади та укріплення на Майдані з боку Європейської площі та вулиці Інститутської. Їм чинять опір підрозділи самооборони. Ситуація у центрі Києва залишається вкрай напруженою.

Іван Ватрів, "Громадський журналіст” за матеріалами «Прауд Таймз»

Просмотров: 791 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: