Главная » 2014 » Февраль » 18 » Чому ЗМІ мовчать про перешкоджання їх діяльності бойовиками Майдану
12:17 PM
Чому ЗМІ мовчать про перешкоджання їх діяльності бойовиками Майдану

Чому ЗМІ мовчать про перешкоджання їх діяльності бойовиками Майдану

 

На запрошення Незалежної медіа-профспілки України до Києва їде «миротворча місія» Європейської федерації журналістів. «Миротворці» планують пробути з 19 по 21 лютого. Офіційною метою візиту є моніторинг ситуації, пов’язаної з дотриманням прав представників ЗМІ у ході висвітлення подій на Майдані. А неофіційною – в НМПУ вважають, що за сприяння європейців їм вдасться «знайти спільну мову» з «сотниками»  Євромайдану, які перешкоджають професійній діяльності журналістів.

НМПУ запросила «перемовників», зважаючи на численні скарги журналістів щодо перешкоджання представниками «загонів самооборони» столичного Євромайдану здійснювати їх професійну діяльність на території наметового містечка, які далі замовчувати вже несила. Ситуація вкрай загострилася після того, як на Майдані почали створюватися загони Самооборони.

На даний час відповідальними представниками НМПУ Оксаною Винничук та Андрієм Яніцьким розробляється програма проведення візиту. 

Задля налагодження співпраці в НМПУ планують виступити з ініціативами проведення спільних нарад-тренінгів для журналістів і «сотників самооборони». Крім того, в НМПУ розробили типові посвідчення-інструкції для журналістів. 

Що це? Подвійні стандарти у професії? Адже кожне слово чи дію МВС трактують як порушення свободи слова, а те, що на Майдані журналісти нічого знімати не можуть, а тим більше у приміщеннях – нормально! Те що російських журналістів буквально викидають з Майдану, називаючи провокаторами, це Європа?

Нагадаємо, раніше ЄФЖ заявляла про своє глибоке обурення надзвичайно жорстокими нападами українських спецпідрозділів  на журналістів, які висвітлювали масові протести в Києві та писала листи європейським лідерам, висловлюючи свою глибоку стурбованість із приводу погіршення становища журналістів в Україні та закликаючи їх до вжиття заходів.

Чому ж ЄФЖ мовчить у даному випадку, адже у даному випадку свобода слова та обличчя незалежної журналістики страждають не менше.

Надійка Фрідман

Просмотров: 417 | Добавил: ufolog | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: